Майорка: Квалификант изхвърли Лайович; Лопес очаква Хачанов

от в 23:47 на 21.06.2021
Тея Кръстева

През тази година за пръв път се провежда тенис турнирът от сериите ATP 250 на испанския остров Майорка.

Поставеният под номер 8 в основната схема - Душан Лайович, записа двусетово поражение от стартиралия от квалификациите Лукаш Клайн с 6:4 7:6(2). С победата си 23-годишният словашки тенисист си осигури сблъсък с австралиеца Джордан Томпсън.

В откриващия сет проблемите за Лайович се появиха, когато сърбинът пропусна да реализира една от трите си поредни възможности за пробив и повеждане в резултата с 4:2. Създалата се ситуация вдъхна увереност у световния номер 256, който на свой ход мигновено успя да запише брейк, а след това не срещна трудности да затвори частта - 6:4.

По-високо ранкираният тенисист пое инициативата на старта на втория сет, повеждайки с 1:4, само че Клайн бе далеч от мисълта да преклони глава, успявайки да изравни до 4:4. Логично развръзката от частта трябваше да се реши в тайбрек, а в заключителния гейм световният номер 256 бе повече от убедителен, с което съвсем заслужено се поздрави с крайната победа след час и 35 минути игра - 6:4 7:6(2).

В друг двубой от първи кръг световният номер 90 Фелисиано Лопес записа категорична победа над сънародника си Никола Кун с 6:1 7:6(4). В спор за място на четвъртфиналите шампионът от Queen's Club Championships 2019 ще се изправи срещу поставения под номер 6 в схемата - Карен Хачанов.

В първия сет Лопес показа тенис от най-високо ниво, доминирайки напълно над квалификанта - 6:1. 39-годишният испанец пое инициативата и в началото на втората част, повеждайки с 3:1, само че световният номер 245 значително повиши нивото си на игра и успя да изравни за 3:3. Оттам насетне двубоят бе максимално равностоен, което изпрати сета в решителен гейм. В тайбрека опитът на Лопес се оказа решаващ и по този начин след час и 18 минути игра испанският ветеран можеше да ликува с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Майорка: Квалификант изхвърли Лайович; Лопес очаква Хачанов Тея Кръстева
Теми:  
фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook