Майорка: Първи финал на трева за Медведев, там го очаква Куери

от в 20:50 на 25.06.2021
Петър Томов

Световният №2 Даниил Медведев осъществи обрат, за да надвие Пабло Кареньо Буста в полуфинален сблъсък на турнира в Майорка. Руснакът изигра почти безгрешни втори и трети сет, за да се наложи с 3:6 6:3 6:2 над испанския си опонент и за първи път стига до битката за трофея на тревна настилка. 

Водачът в схемата достигна до два брейкбола в откриващия гейм, но не съумя да ги реализира. Вместо това, в ответното подаване Буста достигна до 0-40 и успя да се сдобие с пробив аванс, който успя да задържи до края на частта, която затвори на 3.

Началото на втория сет беше огледално на първия с разликата, че този път пробивът беше в полза на Медведев. Московчанинът изигра почти безгрешен сет на свое подаване и не даде никакви шансове на испанеца за връщане в частта, изравнявайки сетовете след час и 18 минути игра.

Решителната част стартира по мечтан за Медведев начин, който се откъсна с 4:0 за точно 15 минути игра. До края на срещата, руснакът не изпусна инициативата и успя да запише втори пореден успех над тенисист от Топ 15, отстранявайки Каспър Рууд в предходния кръг.

Във финалната битка на испанския остров, световния №2 ще срещне Сам Куери, който надделя в два сета над Адриан Манарино. 33-годишният американец записа фрапантните 18 аса при успеха си с 6:4 6:3 и през утрешния ден ще излезе в двадесетия си финал в Тура и пети на трева, на която настилка е 1-3 в спор за титлата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Майорка: Първи финал на трева за Медведев, там го очаква Куери Петър Томов
Теми:  
адриан манарино | даниил медведев | майорка | пабло кареньо буста | сам куери | трева

Коментари





Следвайте ни в Facebook