Майорка ще отдаде почит на Рафаел Надал чрез...

от в 11:08 на 28.11.2020
Анисия Стоева

Може би най-великият спортист на Испания- Рафаел Надал, ще получи огромен ,,подарък" в знак на признателност за постиженията си. Пристигайки от живописен остров на име Майорка, голям стенопис на Надал ще бъде монтиран на входа на града. Федерацията на малките и средни предприятия решиха да използват ресурсите си, за да отдадат почит на националния герой.

Президентът на PIMEM Матеу Катала разкри, че предложението ще бъде регистрирано в Общинския съвет на Манакор през следващите дни. Общината вярва, че стенописът на 20-кратния шампион от Големия шлем ще стимулира туризма и търговията в града: „Структурата на предложението току-що бе завършена. Искаме да отправим комплимент с поставянето на образа на тенисиста към други световни шампиони”.

Стенописът на Надал ще бъде поставен на кръговото кръстовище до индустриалния имот по пътя за Палма и ще отдава голяма чест на испанеца.

Въпреки огромната слава, Надал все още живее в Майорка- място, в което пребивава още от детството си, и продължава да бъде забелязван на красивите плажове на града.


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Майорка ще отдаде почит на Рафаел Надал чрез... Анисия Стоева
Теми:  
рафаел надал

Коментари

Следвайте ни в Facebook