Макар и не по желания начин: Джокович се завърна с победа в Синсинати след отказване на съперника

от в 03:00 на 17.08.2023
Мирела Николова

Новак Джокович направи победоносно завръщане на Мастърса в Синсинати, след като първият му съперник Алехандро Давидович Фокина трябваше да се откаже заради контузия в гърба. Сърбинът, който пропусна последните две издания на надпреварата в Охайо, днес не се наложи да прави нещо особено на корта, тъй като още в шестия гейм опонентът му изпита физически проблеми и оттам насетне бе само въпрос на време да вземе решение да прекрати срещата преждевременно. 

Въпреки че опита да продължи двубоя, то испанецът видимо не бе в най-доброто си физическо състояние и след края на първия сет реши, че няма да може да бъде конкурентоспособен на световния №2, отказвайки се при резултат 6:4 в полза на 23-кратния шампион от Шлема. Така белградчанинът продължава към 1/8-финалите на турнира, където ни предстои да станем свидетели на страхотно зрелище между него и френския шоумен Гаел Монфис.

Началото бе нервно за двукратния шампион в надпреварата, който неведнъж допусна грешки от рутинни позиции. Именно това доведе до първите брейкболи в полза на Фокина, които обаче бързо отидоха в историята след безапелационни сервиси на бившия №1. Не след дълго си проличаха и първите признаци на физическо неразположение за ибериеца, чието придвижване по корта стана силно лимитирано и той взе медицински таймаут при 4:3.

Това обаче не успя да облекчи болките на световния №23, който дори не стартираше да гони топката и съвсем скоро Джокович реализира пробив на нула за 5:3. Повлиян от състоянието на противника си, Ноле на свой ред допусна спад в концентрацията си и моментално връщане на брейка, но заставайки на линията за сервис, Фокина изпитваше още по-силен дискомфорт и отново загуби подаването си, което означаваше и край на сета в полза на фаворита. 

По време на почивката Фокина проведе разговор със своя треньор относно това дали си заслужава да продължи срещата, като в крайна сметка се стигна до отказване след 42 минути на корта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макар и не по желания начин: Джокович се завърна с победа в Синсинати след отказване на съперника Мирела Николова
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | новак джокович | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook