Макар и отново със загубен сет: Рубльов смълча френската публика и е в третия кръг на РГ

от в 20:52 на 31.05.2023
Мирела Николова

По подобие на откриващия си двубой на Откритото първенство на Франция, така и през днешния ден Андрей Рубльов загуби сет, но въпреки това успя да наложи волята си над представителя на домакините Корентен Муте и да се класира за третия кръг на турнира. Французинът в момента се намира далеч от най-добрите си дни, като от началото на сезона има едва две постигнати победи, и не успя да се противопостави на руския си опонент, който изнесе нов силен мач на червено и заслужено се поздрави с крайния успех - 6:4 6:2 3:6 6:3. Така световният №7 продължава към третия етап на надпреварата, където го очаква сблъсък срещу Лоренцо Сонего.

Фаворитът наложи агресивния си стил на игра още от първите минути на срещата, а това веднага му донесе пробив още в дебютното противниково подаване и бърз аванс от 2:0. Местният любимец не можеше да устои на високото темпо, налагано от поставения състезател, и често биваше принуден да отстъпва назад, докато печелившите удари на московчанина не спираха да се множат. Без да срещне нито точка за пробив, Рубльов успя да опази ранната си преднина от пробив и скоропостижно да поведе в общия резултат.

Втората част не предложи нещо по-различно, тъй като плитките удари на Муте продължиха да бъдат лесна плячка за руснака. Навлизайки агресивно в разиграването още с ретура си, Рубльов имаше пълен контрол върху подаванията на противника и скоропостижно реализира два пробива, за да се откъсне напред с 5:1, подсигурявайки си скоропостижно изравняване на отделните части.

В третия сет обаче ролите изцяло се размениха, защото световният №7 допусна значителен спад в представянето си и броят на непредизвиканите му грешки непрекъснато нарастваше. От своя страна, французинът значително стабилизира своята игра и вече именно той бе този, който контролираше случващото се на корта, благодарение на което осъществи пробив в средата на сета за 4:1, след което безпроблемно записа сет срещу своето име.

Подемът на Муте се пренесе и в откриващите минути на четвъртата част, където той спечели подаването на опонента си още на старта. Последва обаче мигновена мобилизация на Рубльов, който осъществи светкавичен рибрейк, а впоследствие отново заигра на познатото си от първите два сета ниво, за да осъществи късен пробив в осмия гейм, донесъл му и крайната победа.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Макар и отново със загубен сет: Рубльов смълча френската публика и е в третия кръг на РГ Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | Обзори | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook