Макар и с допуснат сет: Рибакина надви шампионката от Хобарт, чака я "мейджър" финалистка в Доха

от в 18:42 на 14.02.2024
Елеонора Александрова

Елена Рибакина продължава да демонстрира силната си форма от началото на 2024-та, като остава непобедена след Аустрелиън Оупън. Днес представителката на Казахстан изпита сериозен тест на осминафиналния сблъсък срещу една от тенисистките, намиращи се в чудесна форма, Емма Наваро, но въпреки това, успя да го преодолее с резултат 6:1, 6:7(6), 6:4 за малко повече от 2 часа игра. На четвъртфиналите я чака финалистката от US Open през 2021-ва Лейла Фернандес.

Началото на двубоя не бе добро за представителката на САЩ, като в целия първи сет не спечели подаване от собствения си начален удар. Рибакина се възползва от тази нейна слабост и изцяло доминираше, повеждайки с 6:1.

Нивото на игра на световната номер 23 се покачи драстично във втория сет, като Наваро успя да си осигури предимство, реализирайки ранен пробив. След 3:2 обаче шампионката от Уимбълдън от 2022-ра изравни резултата и се получи равностойна битка до тайбрела. Дългият гейм започна по мечтан начин за фаворитката в сблъсъка, повеждайки с 4:0. След това обаче американката вдигна нивото си на игра, печелейки 5 поредни точки. Въпреки темпото, което шампионката от Хорбат наложи, пред световната номер 4 й се отвори шанс да затвори мача, повеждайки с 6:5. Точно тогава обаче Наваро показа силна воля, като спаси мачбола и печелейки 3 поредни точки, затвори тайбрека с 8:6.

Въпреки оспорвания дълъг гейм, двете тенисистки направиха оспорван трети сет. До 2:2 нито една от тях не допусна пробив, ала точно тогава Рибакина спечели гейм от сервиса на опонентката й, което се оказа ключово за развитието на мача и така световната номер 4 ознаменува победата си.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Макар и с допуснат сет: Рибакина надви шампионката от Хобарт, чака я "мейджър" финалистка в Доха Елеонора Александрова
Теми:  
доха | елена рибакина | ема наваро

Коментари





Следвайте ни в Facebook