Макар и с доза късмет: Григор Димитров сътвори удара на турнира във Вашингтон (видео)

от в 21:04 на 03.08.2023
Мирела Николова

Григор Димитров прави страхотно завръщане след кратката лятна почивка, която имаше, и днес се класира за четвъртфиналната фаза на АТР 500 надпреварата във Вашингтон. След като на старта надделя над Макензи Макдоналд, днес българинът взе скалпа и на световния №55 Емил Руусувуори, с което си подпечата място сред най-добрите осем в турнира за първи път от 2013 година. 

В хода на осминафиналния двубой родният ни представител отново демонстрира първокласна игра и в по-голямата част от срещата имаше значително преимущество над своя съперник, а в края на мача вдигна летвата още по-високо, пласирайки удар, който съвсем спокойно би могъл да заслужи приза за най-впечатляващо изпълнение на турнира.

При резултат 6:4 5:2 в полза на Димитров, финландецът бе поел инициативата в свои ръце и си бе проправил път към мрежата, откъдето изглеждаше, че ще завърши с уинър от драйвволе. Хасковлията обаче отново показа великолепен атлетизъм, придружен от невероятно чувство в ръката, и не само че достигна до топката, но и съумя с минимално движение на китката да сътвори изумителен удар, пласирайки го неспасяемо в близост до основната линията.

Все пак нашето момче отчете, че отиграването му стана факт благодарение на известна доза късмет и се извини на противника, но въпреки това изпълнението си остава също толкова впечатляващо:

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макар и с доза късмет: Григор Димитров сътвори удара на турнира във Вашингтон (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | вашингтон | григор димитров | емил руусувуори | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook