Макар и с известни колебания: Сабаленка спря друга шампионка от Шлема и е 1/4-финалистка!

от в 22:53 на 04.06.2023
Мирела Николова

Арина Сабаленка изглежда устремена към трофея на Откритото първенство на Франция, след като през днешния ден записа нова победа в последователни части над световната №30 Слоун Стивънс. Беларуската представителка бе напът да допусне обрат от 5:0 в първата част, но въпреки това успя да избегне подобен развой на събитията, а впоследствие наложи своята доминация и затвори срещата в своя полза след 7:6(5) 6:4. Така тя продължи към четвъртфиналната фаза на турнира, където ѝ предстои да премери сили с Елина Свитолина.

Сабаленка бе отчетливо по-настъпателната от двете състезателки, тъй като непрекъснато търсеше агресивното продължение и уинърите от нейната ракета се трупаха един след друг. Така тя бързо си осигури аванс от 5:0 и макар да изглеждаше, че това ще бъде безапелационно спечелен сет от нея, то непредизвиканите грешки започнаха да изобилстват, поради което тя пропиля цели 4 сетбола и допусна изравняване за 5:5. Последва тайбрек, в който тя си възвърна лидерството на корта и в решителните мигове бе по-стабилната от двете, за да поведе в отделните части.

Вторият сет също започна под нейната диктовка и благодарение отново на офанзивния си стил на игра световната №2 поведе с пробив преднина и 4:2. В осмия гейм шампионката от Аустрелиън Оупън отново позволи драстичен спад в нивото си на представяне, довел до възстановяване на паритета за 4:4, ала мигновено след това разгърна пълния си потенциал в атакуващ план и реализира нов брейк, който се оказа и решителен за изхода на двубоя.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макар и с известни колебания: Сабаленка спря друга шампионка от Шлема и е 1/4-финалистка! Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | Обзори | ролан гарос 2023 | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook