Макар и с известни затруднения: Медведев започна успешно защитата на титлата в Дубай!

от в 18:38 на 27.02.2024
Елеонора Александрова

Действащият шампион в Дубай, Даниил Медведев, изигра първия си мач след финала в Аустрелиън Оупън. Макар и световният номер 4 да изпита колебания, той не допусна обрат и победи Александър Шевченко с 6:3, 7:5. В следващия кръг го чака победителят между представителя на Индия Сумит Нагал и бившия представител на топ 25 Лоренцо Сонего.

Въпреки колебливата си игра, фаворитът в двубоя успя да поеме контрола още в първата половина на първия сет, реализирайки пробив при 2:2. Подаванията бяха дълги, ала грешките от страна и на двамата преобладаваха над уинърите и това се отрази на развитието на срещата. Световният номер 47 загуби и следващите два гейма от началния си удар, което осигури на бившия "мейджър" шампион да поведе с 6:3.

Втората половина ни предложи много повече обрати. Нивото на игра на представителя на Казахстан се вдигна драстично, като при 2:2 той успя да поведе с пробив, което да му осигури добра преднина. След 5:3 за аутсайдера обаче Медведев драстично вдигна нивото си на игра и без да остави шанс на опонента си, започна успешно кампанията си в Обединените арабски емирства!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макар и с известни затруднения: Медведев започна успешно защитата на титлата в Дубай! Елеонора Александрова
Теми:  
даниил медведев

Коментари





Следвайте ни в Facebook