Макар и със загубен сет: Рубльов сломи най-младия член на топ 50 и е 1/2-финалист в Хонг Конг

от в 16:21 на 05.01.2024
Мартин Вичев

Световният номер 5 Андрей Рубльов победи младата звезда Артур Фис на четвъртфиналите на турнира в Хонг Конг. Мачът продължи близо 2 часа - 6:4 1:6 6:2. Руснакът изпита известни затруднения в хода на мача, но в крайна сметка излезе победител и на полуфиналите ще се изправи срещу участващия с "дива карта" китаец Жунченг Шанг, който елиминира Франсис Тиафо.

Първият сет беше открит с рутинни два гейма, които бяха в активите на сервиращите. Впоследствие, Рубльов навлезе в ритъм и направи пробив за 2:1, след като се сдоби с две възможности за излизане напред в резултата. Руснакът продължи да налага играта си и печелеше безпроблемно сервис геймовете си, като дори при 5:3 и сервис на Фис, той имаше три възможности да затвори директно сета, но французинът издържа на напрежението и ударите на московчанина, оставайки в сета. В крайна сметка, Рубльов не срещна накакви затруднения да затвори сета на свое подаване и го стори след 36 минути игра - 6:4.

Противно на очакванията, втората част започна с натиск на Фис, който реализира два пробива и за нула време поведе с 5:0 гейма. Рубльов, който изглеждаше тотално смутен, нямаше отговор на събитията, които му се случваха и французинът тотално доминираше на корта. Все пак, световният номер 5 успя да запише поне гейм и остана в сета за поне още малко. Младата звезда на световния тенис обаче не свали нивото си, като показа психическа устойчивост и след 34 минути на терена, французинът грабна сета - 1:6.

Шокиращите събития за Рубльов от втората част, не се оказаха пагубни за него. Руснакът започна на много високо темпо решителния сет, след като спечели откриващия гейм, а после реализира пробив, който затвърди без проблеми и на бърза ръка, поведе с 3:0 гейма. Артур Фис обаче не се предаваше и при 3:1 имаше две възможности за рибрейк. По-опитният от двамата показа класата си и се спаси. При 4:2, Фис отново имаше шанс за връщане на пробива, но не съумя да се възползва. Съкрушен от пропуснатите възможности, французинът допусна нов брейк при 5:2, с което загуби мача и прати Рубльов на полуфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макар и със загубен сет: Рубльов сломи най-младия член на топ 50 и е 1/2-финалист в Хонг Конг Мартин Вичев
Теми:  
андрей рубльов

Коментари





Следвайте ни в Facebook