Макар и със закъснение: Джокович не пропусна да поздрави Алкарас за триумфа в Ню Йорк

от в 21:56 на 12.09.2022
Мирела Николова

Карлос Алкарас заслужи мястото си в историята на тениса през вчерашния ден, когато завоюва своята дебютна титла в турнири от Големия шлем, сломявайки съпротивата на Каспър Рууд във финалния сблъсък на тазгодишното Открито първенство на САЩ. Така 19-годишният испанец се превърна в най-младия "мейджър" шампион от 2005-а насам, а още по-забележителното е, че благодарение на триумфа си той оглави световната ранглиста и подобри рекорда за най-млад номер едно в Откритата ера на тениса.

Скоро след този исторически момент множество тенис величия се изредиха да честитят постиженията на младока, като сред първите бе и неговият сънародник Рафаел Надал. Макар и с малко закъснение, миналогодишният финалист Новак Джокович, който пропусна надпреварата в Ню Йорк, тъй като не бе допуснат да влезе в страната заради ваксинационния си статус, също отправи своите поздравления към Алкарас, публикувайки следното в Instagram: "Поздравления, Карлос, за първата ти титла от Големия шлем! Невероятно представяне".

Припомняме, че Джокович трябваше да се завърне на корта през настоящата седмица като част от отбора на Сърбия за Финалите на Купа "Дейвис", но поради лични причини той реши да пропусне груповата фаза на турнира. Така завръщането на 21-кратния шампион от Шлема по всяка вероятност ще се състои на отборната надпревара Laver Cup (23-25 септември), където ще обедини сили с останалите трима представители на Голямата четворка в опит да изведат тима на Европа до трофея за пета поредна година.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макар и със закъснение: Джокович не пропусна да поздрави Алкарас за триумфа в Ню Йорк Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | карлос алкарас | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook