Макар и трудно, Адриан Манарино е първият 1/2-финалист в София

от в 13:49 на 12.11.2020
Диана Андреева

Макар че отново срещна трудности, Адриан Манарино все пак е на 1/2-финал в София! Французинън не показа най-добрата игра, на която е способен, но все пак успя след 6:2 1:6 6:2 да се справи с Раду Албот - тенисистът, който отстрани поставения под номер едно Денис Шаповалов във вторник.

Следващият опонент на Манарино е победителя от следващия мач в програмата за днешния ден, който е между шампиона на Next Gen финалите 2019 Яник Синер и световния номер 25 - Алекс де Минор.

В началото на мача Албот не успя да намери ритъма си. Световният номер 93 допускаше много грешки, което в комбинация със слабо представяне на сервис, позволяваше на Манарино безпроблемно да печели гейм след гейм и така за малко повече от 30 минути, французинът спечели откриващия сет.

Във втората част нещата се развиха горе долу аналогично, но в полза на Албот. Молдовският тенисист бе много агресивен, както и показа много убедителна игра на мрежата, с което без никакви проблеми изравни резултата в сетовете.

По време на последната част от мача двамата започнаха много равностойно, но пробив в четвъртия гейм разконцетрира Албот. Той допускаше много непредизвикани грешки, за разлика от опонента си, който подобно на първата част, бе убедителен от всяка точка на корта. Независимо че спаси един мач бол при 2:5, световният номер 94 така и не успя да пробие, което му костваше и победата в срещата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Макар и трудно, Адриан Манарино е първият 1/2-финалист в София Диана Андреева
Теми:  
адриан манарино | раду албот

Коментари





Следвайте ни в Facebook