Макар отсъствието на първите две ракети: Италия надви САЩ и е на 1/2-финал за Купа "Дейвис"

от в 20:57 на 24.11.2022
Мирела Николова

Отборът на Италия претърпя сериозен удар преди началото на тазгодишните финали на Купа "Дейвис" в Малага, след като първите две ракети на страната - Яник Синер и Матео Беретини, обявиха своето оттегляне от надпреварата поради контузии. Въпреки тяхното отсъствие обаче днес "адзурите" успяха да спечелят четвъртфиналния двубой срещу САЩ и по този начин да се класират за финалната четворка в турнира, където ги очаква сблъсък с Канада или Германия.

В първия мач, противопоставящ вторите ракети на двете държави, Лоренцо Сонего осигури предимство на отбора си, надделявайки над Франсис Тиафо в последователни части с 6:3 7:6(7). В откриващия сет по-голямата част от разиграванията преминаваха под контрола на италианеца, който се представяше изключително убедително както на сервис, така и на ретур, за да вземе преимущество в общия резултат. Втората част се разви далеч по-равностойно, като развръзката ѝ дойде в тайбрек, в който Тиафо успя да навакса пасив от 4:6 точки, спасявайки два мачбола, но при третата възможност Сонего бе категоричен и затвори двубоя в своя полза.

Вторият сблъсък между двамата най-добри тенисисти на двете страни в отбора - Лоренцо Музети и Тейлър Фриц, също предложи доза интрига, но в крайна сметка успехът бе на страната на американеца, който наложи волята си след 7:6(8) 6:3. В откриващия сет никой от двамата не успя да вземе преимущество, поради което се стигна до тайбрек. В него отново станахме свидетели на пълно изравняване на силите, ала в решителните мигове Фриц се оказа по-стабилен и измъкна дебютната част. На старта на следващия сет той изпита известни колебания на собствен сервис, но бързо ги преодоля, след което на свой ред спечели два пъти противниковото подаване и се поздрави с крайната победа.

Сблъсъкът между двете нации бе решен в срещата на двойки, където едни срещу други излязоха Симоне Болели/Фабио Фонини и Томи Пол/Джак Сок. Италианците бяха успели да сведат неточностите си до минимум, докато същевременно броят на техните уинъри не спираше да расте и именно това се оказа решаващото за успеха им с 6:4 6:4. По време на целия двубой те показваха отлично ниво на сработване и с по един късен пробив във всеки от сетовете гарантираха мястото на Италия в полуфиналната фаза.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макар отсъствието на първите две ракети: Италия надви САЩ и е на 1/2-финал за Купа "Дейвис" Мирела Николова
Теми:  
atp | италия | купа дейвис финали | Обзори | САЩ

Коментари





Следвайте ни в Facebook