Макдоналд отстрани първия поставен Хуан Мартин Дел Потро

от в 09:03 на 23.02.2019
В
Американският талант Маккензи Макдоналд победи Хуан Мартин Дел Потро в четвъртфиналите на Делрейк Бийч след 6:4 3:6 7:6(5) след малко повече от 2 часа и 15 минути на корта.

През първата част двамата се движеха един до друг, а те и не успяха да стигнат до нито една точка за брейк преди 9тия гейм. Там сервисът беше в Дел Потро, а аржентинецът не само че беше пробит, то това стана на нула. Макензи затвърди брейка си след нов гейм на нула и така влезна в серия от 10 поредни точки, благодарение на които затвори и сета.



Втората част Макдоналд беше доста по-активния тенисист в началото и на два пъти беше на точка от това да дръпне със сет и пробив, но в крайна сметка след като изпусна две възможности за брейк в различни подавания на съперника си, той беше и пробит при първата разкрила се възможност за Дел Потро и така аржентинецът поведе с 4:2, а това се оказа и напълно достатъчно, за да прати мача в трети сет, защото до края повече изненади нямаше.



В решаващата част пробиви нямаше, а отново тенисиста с пропуснати възможности за брейк беше младият американец, а той беше и на две точки от това да затвори мача при 5:4, но Хуан показа характер и не допусна изненади. Така закономерно след доста изигран тенис на корта във Флорида двамата стигнаха до тайбрек, който щеше и да определя кой ще играе на полуфинал. Дългият гейм започна с размяна на минибрейкове между двамата, а при 3:2 Макодналд нанесе и решаващия удар, когато взе и двете подавания на Дел Потро и поведе с 5:2. Хуан със сигурност не се беше отказал и въпреки че успя да пробие веднъж и да вземе своите следващи два сервиса, отразявайки така два мачбола, то при третия такъв, когато подаващ вече беше американецът, кулата от Тандил се пропука, с което и срещата приключи.

https://twitter.com/TennisTV/status/1099157051358490624?s=19

По време на двубоя ключова роля изигра началният удар, който често даваше аванс на подаващите, а Хуам записа 16 аса срещу 9 такива на съперника му, а останали показатели на двамата бяха доста изравнени. Изключение правеха точките на втори сервис, където Макдоналд взе 60%, докато Дел Потро 48%.

Това ще бъде и първият полуфинал на турнир от веригата на ATP за Макдоналд, който за момента е и под номер 84 в светованата ранглиста, а той спря не кой, а Дел Потро. Това беше и първият турнир, на който Хуан играеше, след като изпусна четири месеца поради травма на дясното коляно. Макензи ще срещне Албот в спор за място на финала, като именно той води и с 1:0 в сблъсъците между двамата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макдоналд отстрани първия поставен Хуан Мартин Дел Потро В

Коментари





Следвайте ни в Facebook