МакЕнроу: Как е възможно Федерер и Надал да са по-мотивирани от младите?!

от в 01:43 на 09.07.2018
Георги Христов

Легендата Джон МакЕнроу изрази мнение, че му е трудно да си представи тениса без Голямата четворка - Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри. Той също така хвали Маестрото за изявите му в последните 18 месеца.

Американецът отчита още, че в ранните си години е преминавал границата с поведението си, а след отказването си Бьорн Борг му е липсвал на корта.

"Стореното от Федерер в последните 18 месеца, е най-изумителното нещо нещо в тениса, което съм виждал. Той не беше печелил титла от Големия шлем от четири години, а сега е взел три от последните шест. Това е налудничаво," заяви МакЕнроу в Лондон.

"Вижте, тенисът е изключителен спорт, но съм притеснен. Роджър и Рафа са двамата най-великите играчи за всички времена, а Новак Джокович не е далеч от тях. Те обаче се намират в последната една-две години от кариерите си. Серина и Винъс също. Не можем да очакваме да останат вечно. А след тях какво?

"Изглежда ми сякаш Надал и Федерер са по-мотивирани от играчите, които навлизат. Как е възможно това?", пита американецът, отчитайки че повечето състезатели предварително се предават, когато се изправят срещу някой от двамата.

"Като цяло младоците в момента са много разглезени. Те на практика не вършат нищо сами. Когато аз дойдох за първи път в Европа, ми бяха дали 500 долара и билет за самолет, а ме чакаха седем седмици престой. Никой не ми е резервирал хотел или пък да съм имал треньори. От американската асоциация ми пожелаха успех и дотам. Нужно беше сам да си уреждам стаи в Париж и Лондон. Но това ме накара да искам да се реализирам по-силно," разказва още МакЕнроу.

МакЕнроу, който навършва догодина 60, не си дава големи шансове срещу водещите играчи в момента и то в пиковата си форма. "Не мисля, че щях да изляза победител в такива мачове. Може би бих имал 30% шанс."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
МакЕнроу: Как е възможно Федерер и Надал да са по-мотивирани от младите?! Георги Христов
Теми:  
джон макенроу | роджър федерер | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook