Макенроу: Няма какво да спре Джокович - той ще спечели поне 25 мейджър титли

от в 12:35 на 21.07.2021
Диана Андреева

Въпросът кой е най-добрият тенисист в историята сред Голямата тройка е актуален вече повече от 10 години. Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер заслужено са идоли на редица деца по света, а може би най-впечатляващият им рекорд са 20-те титли от Големия шлем, които всеки един от тях притежава. Но кой ще бъде лидер в тази класация след няколко сезона? Джон Макенроу няма колебания в отговора си, а ето на какво мнение е той:

"Това, което се случва в тениса в момента, е невероятно, защото във всички други спортове дебатът на тема „Най-великият“ включва двама играчи. Лионел Меси или Диего Марадона? Майкъл Джордан или Леброн Джеймс? Много рядко се случва в един спорт да има трима феноменални играчи по едно и също време. Всеки от тях има сериозни основания да твърди, че е най-великият в историята. В случая нямам предвид само спечелените титли от Големия шлем, чиито брой е невероятен, а цялостният ход на кариерите им. Просто е невероятно!

Завършването на годината като №1 в ранглистата е важно, но хората обичат да говорят за рекордите. Така е във всеки спорт, не само в тениса. Ако по времето, когато аз играех, някой ми беше казал, че не един, а трима играчи ще спечелят по 20 мейджър титли, щях да му кажа това, което казах на съдията през 1981 – „Не може да си сериозен“. За Федерер, Надал и Джокович винаги може да се говори много. Според мен обаче ще бъде огромна изненада, ако Новак не спечели 25 титли от Големия шлем“, завърши Макенроу.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу: Няма какво да спре Джокович - той ще спечели поне 25 мейджър титли Диана Андреева
Теми:  
голяма тройка | джон макенроу | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook