Макенроу: Новак няма да спечели златото в Токио, но ще направи календарен шлем

от в 10:50 на 07.07.2021
Диана Андреева

Джон Макенроу заслужено е един от най-авторитетните анализатори в тениса. 77-кратният шампион на ATP е уверен, че Новак Джокович ще направи календарен шлем, спечелвайки последователно и четирите мейджър турнира, но за сметка на това очаква ранно отпадане за сърбина по време на Олимпийските игри в Токио. Ето какво сподели той пред медиите:

"Смятам, че някой ще изненада Джокович и той ще отпадне преждевременно по време на Олимпийските игри, защото форматът е два от три сета. Ще остане без златен медал, но това ще го накара да работи още по-интензивно през последвалите седмици и когато US Open започне, той ще бъде безкомпромисен.

Смятам, че скоро Джокович ще докаже на света, че називисимо от напредването на възрастта, той се намира в страхотна форма. В момента е толкова добър, че календарният шлем му е в "кърпа вързан". Впечатляващо е, че за първи път от 1969 година насам, някой ще спечели и четирите мейджър надпревари в един сезон. Дори Федерер и Надал не са постигали подобно нещо.", завърши Макенроу.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу: Новак няма да спечели златото в Токио, но ще направи календарен шлем Диана Андреева
Теми:  
джон макенроу | календарен шлем | новак джокович | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook