Макенроу разкри кое е качеството, което отличава Надал от всички останали играчи

от в 22:12 на 19.07.2022
Калоян Соколов

В съвременния тенис силите са изключително изравнени и съвсем тънки моменти решават сблъсъците меду топ играчите. Често волята за победа и психологическата устойвивост оказват по-голямо значение за изхода на срещите от техническите елементи в играта, а самият Джон Макенроу потвърждава въпросното твърдение и е на мнението, че Рафаел Надал е най-добрият пример в това отношение и точно тези му способности са го превърнали в толкова успешен атлет:

"Никога не съм виждал някой като него. Мислех си, че Джими Конърс е най-състезателната натура, която ще стъпи някога на тенис корта, но борбеният дух на Надал го отличава от всеки друг играч и е неговото най-силно качество. Този човек е невероятен тенисист и на всичкото отгоре е способен да се раздава на максимум във всеки един мач, което често прави разликата на това ниво. Подобна комбинация е много трудно за опонента от другата страна на мрежата. Ясно е, че повечето от останалите момчета също се стараят да дават всичко от себе си на корта, но понякога нещата не са толкова лесни, защото иначе и останалите тенисисти щяха да го правят. Ще си позволя да дам пример с Ник Кирьос. Мога просто да му кажа, че трябва да се влага повече в двубоите си и ще бъде в топ 3 на света, само че за него е трудно да го постигне.

Виждаме какво се случви и с Наоми Осака, която имаше толкова много успехи на ранна възраст. Тежко е да наблюдаваш как толкова талантлива състезателка страда на корта и очевидно има проблеми с мотивацията. Не всички могат да бъдат Рафа, Конърс или Новак, който изживя толкова трудни моменти в началото на годината, а сега е отново почти непобедим. Бившите играчи сме длъжи да предаваме опита си на по-младите от нас и е важно да им даваме съвети, за да ги накараме да се почувстват по-добре" - коментира легендарният американец.

Източник: Tennis 365

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу разкри кое е качеството, което отличава Надал от всички останали играчи Калоян Соколов
Теми:  
atp | джон макенроу | интервюта | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook