Макенроу: Рууд е страхотен играч, но не притежава толкова голяма харизма

от в 18:59 на 10.09.2022
Калоян Соколов

Тенисът понякога може да бъде крайно непредвидим спорт, имайки предвид как Каспър Рууд отпадна още на старта в Синсинати, губейки от колежанина Бен Шелтън, а сега е финалист на Откритото първенство на САЩ. Въпросното постижение обаче далеч не е единично избухване от страна на скандинавеца, който е спечелил цели 8 трофея от началото на миналата година и се намира на само един успех от заемането на челната позиция в световната ранглиста. Всичко това накара легендата Джон Макенроу да изкаже адмирациите си към световния номер 7, макар че не пропусна да отбележи, че едва ли той притежава особено сериозна фенска база:

"Истината е, че Рууд не притежава харизмата на Алкарас и Тиафо. Той няма за цел да взриви трибуните, както и да направи някое зрелищно отиграване, но работи изключително здраво и е много постоянен в изявите си. Ако някой ми беше казал пред две години, че това момче може да стане номер едно, то щях да го помисля за луд. Каспър е прекарал голяма част от времето си в академията на Рафаел Надал през последните години, което със сигурност е повлияло крайно положително на неговата работна етика. Това е един от играчите, които на пръв поглед не блестят, само че притежават невероятна отдаденост към спорта и по този начин се справят с далеч по-технически надарени състезатели.

US Open е отлична възможност за него, защото този път от другата страна на мрежата няма да стои Рафа и вцепенението не би трябвало да е толкова сериозно. Та кой не би се изплашил от евентуална среща с Надал във финала на Ролан Гарос. В момента Рууд играе още по-добре спрямо показаното в Париж и е способен да продължи с победите до края. Разбрах колко качества притежава този тенисист, когато го наблюдавах на миналогодишния Laver Cup и форхендите му пронизваха с лекота съперниковото поле. Сервисът на Рууд беше далеч по-силен от очакваното от мен, а и определено ме изненада с всичко постигнато на твърди кортове през настоящата година - коментира 7-кратният шампион от Шлема.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу: Рууд е страхотен играч, но не притежава толкова голяма харизма Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | джон макенроу | интервюта | каспър рууд

Коментари





Следвайте ни в Facebook