Макенроу: Швьонтек страда от липса на адаптивност; играе еднакъв тенис на всички настилки

от в 15:11 на 11.09.2024
Елеонора Александрова

Световната номер едно Ига Швьонтек, се радва на силен сезон, печелейки общо 5 титли, а съотношението ѝ в мачовете е 59 победи срещу 8 загуби. Представянето на полякинята извън червените кортове обаче не е задоволително за стандартите на най-високоранкираната тенисистка в WTA тура, която не премина отвъд 1/4-финалите на нито една от "мейджър" надпреварите извън Ролан Гарос и остава без спечелен трофей през последните 3 месеца.

"Според мен нейният проблем е, че тя изобщо не иска да играе в защита. Понякога Ига трябва да се отдръпне назад, когато офанзивната ѝ игра не върви толкова добре, а тя продължава да се опитва да атакува, което не е типично за състезател, който предпочита по-бавните кортове. Швонтек трябва да покаже повече адаптивност, защото тя играе по абсолютно един и същи на всяко едно покритие, което може да работи на бавен хард, но нещата изобщо не се получават, когато говорим за трева или бързи твърди кортове.

Не знам дали има спад в нейната увереност, но отстрани изглежда сякаш не иска да направи тези корекции и да излезе от зоната си на комфорт. Все пак тя е само на 23 години и има много време да развива играта си. Вярвам, че скоро тя сама ще разбере този свой недостатък и ще стане още по-трудна за побеждаване, когато започне да излиза малко повече на мрежата и започне да бъде по-селективна в своите атаки" - убеден е 7-кратният "мейджър" носител.

Източник: First Sportz

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Макенроу: Швьонтек страда от липса на адаптивност; играе еднакъв тенис на всички настилки Елеонора Александрова
Теми:  
wta | джон макенроу | ига швьонтек | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook