Макенроу: Циципас ще направи труден живота на Джокович; има качествата да го победи

от в 15:56 на 27.01.2023
Калоян Соколов

Само един двубой ни дели от това да разберем кой ще е новият шампион на Аустрелиън Оупън при мъжете, а финалът се очаква да бъде повече от интригуващ, защото до него достигнаха двамата все още непобедени играчи през сезона, а именно Новак Джокович и Стефанос Циципас. Сърбинът е истински хегемон на кортовете в Мелбърн и ще се опита да се поздрави със своята рекордна 10-та титла от надпреварата, но според Джон Макенроу, то световният номер четири има всички нужни качества да надиграе Ноле и по този начин да прекъсне серията си от 11 последователни поражения срещу него:

"Това е най-силната версия на Циципас, която съм виждал от много дълго време насам. Форхендът му е смъртоносен и Новак трябва да внимава, защото ще бъде в сериозни неприятности, ако позволи на Стефанос да диктува разиграванията. Днес Циципас изпълни някои от най-мощните удари, които изобщо някога съм виждал, а наблюдавам тенис вече от доста отдавна.

Бях изумен как гъркът съумя да неутрализира сервиса на Хачанов и пласира поредица от директни ретур уинъри. Истина е, че показа колебания при затварянето на мача и това ще бъде фатално срещу Джокович, само че това е турнириът на изненадите и има известна логика Стефанос да спечели първата си титла от Шлема точно тук и да оглави световната ранглиста.

Разбира се, то винаги Новак е фаворит във финал на Аустрелиън Оупън, но Циципас разполага с достатъчно разнообразен тенис, за да направи живота му труден и няма да се учудя, ако завоюва трофея" - коментира легендарният американец.

Източник: Tennis Infinity

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу: Циципас ще направи труден живота на Джокович; има качествата да го победи Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | джон макенроу | интервюта | новак джокович | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook