Макенроу впечатлен от реакцията на Фриц към публиката: Респект за това, което направи

от в 13:27 на 02.06.2023
Мирела Николова

Тейлър Фриц се превърна във враг номер едно на френската публика през вчерашния ден, когато се изправи срещу местния представител Артур Риндеркнех във втория кръг от Ролан Гарос. В хода на сблъсъка зрителите изцяло потъпкаха тенис етикета и нееднократно освиркваха американеца след някое негово отлично изпълнение, заслужаващо единствено и само аплодисменти.

Световният №9 обаче също не остана длъжен на публиката и непосредствено след последната точка не спря да провокира зрителите, правейки им знаци, че е време да замълчат. Тези действия на Фриц бяха посрещнати с още по-бурна вълна освирквания и интервюто му на корта след победата бе напълно опорочено. Всичко това обаче силно се е харесало на Джон Макенроу, който след срещата изказа своите поздравления към сънародника си.

"Знам какво е публиката да е срещу теб, бил съм в тази ситуация множество пъти. Затова респект към Тейлър за стореното, много ми хареса това, което направи. Чувството да играеш пред публика, която е изцяло срещу теб, може да бъде изключително притеснително, но в същото време може да извлечеш позитивите от ситуацията и да почерпиш допълнителна доза мотивация, използвайки отрицателната енергия от трибуните като гориво в своя полза. Обичам да виждам подобни конфронтации на корта, както тази между Даниил Медведев и публиката на US Open преди няколко години. 

Длъжен съм да отдам заслуженото на Фриц - положи огромни усилия, за да влезе във върхова форма, той е борбен и е един от най-агресивните тенисисти. Смятам, че е по-добър играч от Риндеркнех, така че по мое мнение не беше изненада, че спечели този двубой", категоричен е бившият №1.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу впечатлен от реакцията на Фриц към публиката: Респект за това, което направи Мирела Николова
Теми:  
atp | джон макенроу | интервю | ролан гарос 2023 | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook