Макенроу за Коко Гоф: Трябва да намали рекламите, защото играта ѝ е пълна катастрофа

от в 16:54 на 13.09.2024
Елеонора Александрова

2024-та година досега се развива изключително разочароващо за Коко Гоф. 20-годишната тенисистка имаше незабравимо лято през миналия сезон, когато съумя да спечели титлите във Вашингтон, Синсинати и US Оупън и да направи серия от 16 поредни победи, но през тази година отпадна още в четвъртия кръг в Ню Йорк и се смъкна до щестото място в световната ранглиста.

 Гоф не само не съумя да защити нито една от тези титли, но и не успя да се класира дори за 1/4-финалите в тези надпревари, а легендарният Джон Макенроу вижда сериозни причини извън корта, които допринасят за сериозния спад във формата на неговата сънародничка:

"Не знам какво се случва с нейния екип, но смятам, че трябва да има сериозни пробмени. Когато тя нае Брад Гилбърт за свой треньор, това ѝ подейства стимулиращо, като съумя  да се представи изключително силно в края на миналия сезон. Оттогава насам измина година, а тя просто не е същият играч.

Сякаш нещо вътре в нея издиша. Нейният начален удар беше основно оръжие, а сега е пълна катастрофа и това важи за цялата ѝ игра. Форхендът също е на изключително ниско ниво и сякаш тя напълно рухва под собствените си очаквания, които дойдоха след първата титла от Шлема.

Хората повтарят: „Следвай стъпките на Серина Уилямс" и смятат, че това е лесно. Забелязах, че Коко също така участва в прекалено много реклами и изглежда, че не е напълно концентрирана върху задачите си на корта. Смятам, че тези ангажименти трябва да бъдат по-балансирани и съобразени с нейната подготовка. Знам на какво е способна тя и хората трябва да й дадат шанс, за да се почувства отново уверена, защото това далеч не е така в момента." - допълни Макенроу за знаменоската на САЩ от Олимпиадата в Париж.

Източник: Tennis Up To Date 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Макенроу за Коко Гоф: Трябва да намали рекламите, защото играта ѝ е пълна катастрофа Елеонора Александрова
Теми:  
wta | джон макенроу | интервюта | коко гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook