Макенроу за Руне: Трудно е да си пълен за*ник и да си част от тенис Тура; обрича се на самота

от в 18:40 на 04.05.2023
Калоян Соколов

Огромният талант на Холгер Руне е безспорен и 20-годишният тенисист определено досега оползотворява своя потенциал, като вече може да се похвали със спечелване на дебютна Мастърс титла и влизане в топ 10 на света. Постоянството обаче засега леко убягва на младока, който редува много силни игри с ранни отпадания, а вероятно една от причините е прекално темпераментното поведение на скандинавеца.

Световният номер седем неведнъж е влизал в директни конфликти на корта със своите съперници и е било почти невъзможно да бъде успокоен от различните съдии на стола, които също често са били уязвявани от Руне. Наскоро самият Стан Вавринка изказа мнение, че датчанинът някога ще съжалява за репутацията, която в момента си създава, а легендарният Джон Макенроу до голяма степен се присъедини към мнението на трикратния шампион от Шлема, отправяйки критики към поведението на младока от ефира на "No Holding Podcast", чийто водещ е неговият по-малък брат - Патрик:

"Казвал съм го преди, но ще го повторя още веднъж - много е трудно да бъдеш пълен за*ник и същевременно да си част от тенис Тура, ок? Възможно е да го направиш, но по този начин се обричаш на много самотно съществуване в годините си на активен състезател. Знам го от собствен опит. Той е много емоционален и обича да въвлича публиката в мачовете си, но понякога преминава границата с реакциите си и започва да дразни съперника, както и феновете. Определено не си създава особено добра репутация.

По отношние на тенис качествата му, то считам, че много скоро ще дойде неговото време, защото вече е сериозна заплаха за всеки един играч и очаквам да направи нещо голямо на Ролан Гарос. Момчето е страхотен талант и внася тонове енергия на корта. Определено Руне е способен да печели титли от Големия шлем, само че все още е твърде непостоянен и не вярвам това да стане още тази година. Важното е, че го виждаме да играе най-добрия си тенис в големите мачове" - завърши изказването на бившия номер едно в света.

Източник: TennisUp ToDate

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу за Руне: Трудно е да си пълен за*ник и да си част от тенис Тура; обрича се на самота Калоян Соколов
Теми:  
atp | джон макенроу | интервюта | любопитно | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook