Макенроу: Алкарас на 21 е по-добър тенисист от Федерер, Джокович и Надал на същите години

от в 11:30 на 10.06.2024
Калоян Соколов

Джон Макенроу ще остане в историята като един от най-атрактивните и експресивни играчи на корта. Ярката индивидуалност на американеца му е донесла статута на същинска тенис икона и неговото мнение е все още изключително ценено, като той за поредна екипа се включи в коментаторския екип на Евроспорт за Ролан Гарос. Изглежда бившият номер едно е сред големите фенове на новия шампион Карлос Алкарас, в който явно вижда частица от своята аура, като 7-кратният "мейджър" носител обсипа младата звезда на тениса с комплименти.

"Карлос Алкарас е моят любим играч за гледане. Това е най-талантливият млад човек, когото някога съм виждал да играе тенис на тази възраст. Трудно ми е да си представя, че той може да се подобрява още, защото вече е толкова добър във всяка една фаза на играта. За мен той е по-добър тенисист от Федерер, Надал и Джокович, когато те бяха на 21 години.

Алкарас е яркото индивидуално присъствие, от което имаше нужда нашия спорт, за да се запази големия интерес към него. Няма как да не оцениш колко много носи това момаче на света на тениса. Той се забавлява, докато играе и се наслаждава на всеки един момент на корта, независимо от резултата и важността на мача" - коментира тенис величието, а силен аргумент за неговите думите е обстоятелството, че Карлитос вече може да се похвали как е най-младият тенсиист с титла от Шлема на всички 3 различни настилки.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Макенроу: Алкарас на 21 е по-добър тенисист от Федерер, Джокович и Надал на същите години Калоян Соколов
Теми:  
atp | джон макенроу | интервюта | карлос алкарас | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook