Малеева: Григор е артист, не може да си №3 и да нямаш шампионска психика

от в 18:32 на 07.09.2019
Георги Христов

Магдалена Малеева анализира представянето на Григор Димитров по време на Откритото първенство на САЩ. Според нея не може да се каже, че българинът няма силна психика при положение, че е сред най-добрите в света на тениса.

"Не успя: защото Медведев беше по-добър. На това ниво всички са много добри: много подготвени. Това с психиката ми е много смешно. Да се говори постоянно, че Григор е психически слаб, е странно. Той е постоянно сред най-добрите в света. Колко да е слаб психически?! Това е едно ниво, на което нещата се решават за няколко точки. Във вчерашния мач беше така. Имаше сетбол първия сет и той беше ужасно важен. Този противник е толкова труден! През цялото време беше въпрос на няколко точки. И Григор имаше шанс", заяви тя в предаването "Тази събота".

"Те са абсолютно различни играчи. Медведев е изключително странен тенисист. Прилича на Милослав Мечир. Те не правят никакви грешки, супер стабилни са, играят топката много ниско. Като стена са. Знаеш: че за да ги победиш, трябва да правиш чудеса. Всички имахме надежда, че и Медведев е доста уморен, защото той има невероятно лято. Изглежда страшно уморен, много контузен, целият е облепен в лепенки. Надявах се, че Григор е по-свеж, но, за съжаление, не успя", заяви тя.

"Никой не очакваше от Григор да направи това тази седмица. Той беше доста контузен през годината. След този турнир отново е в първите 30, отново ще бъде поставен в Австралия, отново е в позиция да печели големи мачове и турнири. Има още едни 10 години, в които да играе. Може да очакваме голямо бъдеще. Той има страхотна кариера. Абсолютно никой българин не е бил близко до това, което е постигнал той. Дори когато не е в добра форма, той отново е в 100-те най-добри в света. Не може да бъдеш трети в света и да нямаш психиката на шампион. На нас и на него ни се иска повече. Потенциалът му е огромен. Той е артист и майстор на корта и може да постигне повече от това", сигурна е тя.


Ето как да гледаме тенис мачовете БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Малеева: Григор е артист, не може да си №3 и да нямаш шампионска психика Георги Христов
Теми:  
us open | григор димитров | магдалена малеева | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари
Следвайте ни в Facebook