Малшанс: Контузия спря Андреев срещу топ поставения в Унгария по пътя към 1/2-финалите

от в 16:30 на 17.03.2023
Мартин Петков

Адриан Андреев имаше солиден старт на участието си на Чаланджъра в унгарския град Шекесфервар, след като постигна две победи и успя да се класира на първия си четвъртфинал за сезона. В спор за място във финалната четворка в състезанието през днешния ден българинът срещна домакинския представител и топ поставен в схемата - Филип Марожан, срещу когото не успя да окаже нужната съпротива и предвид физическия дискомфорт, който изпитваше в хода на сблъсъка, взе решение да преустанови участието си в мача след 43 минути игра - 1:6 1:3 и отказване. Въпреки поражението си, софиянецът със спечелените точки от понеделник ще се завърне в първите 200 на света и ще поднови статута си на втора ракета за страната ни.

Още от началните минути в двубоя ясно личеше, че родният ни представител изпитва болка, която не му позволява да разгърне пълния си потенциал при размените от дъното на корта и предвид интензивността на клея, то унгарецът имаше всичко нужно на своя страна, за да поведе с два пробива аванс. Впоследствие нашенецът успя все пак да се разпише в резултата, след като отрази три сетбола и отърва това да му бъде "вързан геврек", но общата картина си остана все същата и световният номер 163 направи първата крачка по пътя към победата.

С настъпването на втората част се видяха известни проблясъци в представянето на Андреев, който спечели дебютното си подаване за сета, но мигновено след това проблемите му от физическо естество взеха връх над него и той предаде сервиса си в актива на топ поставения в схемата. Последва затвърждаване на предимството от страна на Марожан, при което Ади беше напът отново да изгуби подаването си и просто взе решението да се предпази от усложняване на състоянието си, като се отказа в петия гейм на втория сет, изпращайки противника си на полуфинал.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Малшанс: Контузия спря Андреев срещу топ поставения в Унгария по пътя към 1/2-финалите Мартин Петков
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook