Манарино изхвърли действащия шампион Гофен; Монфис бе разгромен от 83-тия в света

от в 23:43 на 03.02.2022
Владислав Риждов

Адриан Манарино изигра пореден добър мач от началото на сезона и ще спори за място на полуфиналите на АТР 250 турнира в Монпелие, след като по-рано днес надигра категорично миналогодишния шампион Давид Гофен с 6:4 6:2 и задълбочи кризата при бившия номер 7.

Срещата започна по отличен начин за представителя на домакините. Манарино записа на сметката си първите три гейма от мача и поведе комфортно, но Гофен не остана безразличен към случващото се на корта и постепенно намери верния ритъм, за да възстанови резултата - 3:3. До края обаче нови колебливи изяви от страна на белгиеца позволиха на осминафиналиста от Аустрелиън Оупън да реализира брейк, който се оказа напълно достатъчен по пътя му към спечелването на частта.

Двамата се движеха равностойно до средата на втория сет, като Гофен бе този, който изпитваше повече затруднения от линията за начален удар. След това дойде редът на Манарино да материализира по-добрата си игра. Той взе подаването на осмия в схемата, а скоро след това повтори същото действие още веднъж, за да подпечата класирането си за 1/4-финалите, където очаква водача в схемата Александър Зверев.

Микаел Имер пък поднесе изненадата в последния мач от днешната програма, след като разгроми трикратният шампион в Montpellier Arena Гаел Монфис с 6:1 6:2 за по-малко от час игра.

Двубоят се превърна в истински кошмар за французина, който започна по впечатляващ начин годината си, но изглежда умората от многото мачове е оказала влияние на световния №16 и той бе далеч под обичайното си ниво през днешния ден. На другия полюс пък се намираше неговият опонент. Имер демонстрира добър тенис и това му помогна да си изгради незаличим аванс в резултата, повеждайки с 4:0. Непредизвиканите грешки при Монфис обаче се увеличаваха с всяка изминала точка и любимецът на публиката трябваше да се задоволи със само един гейм, преди сетът да отиде в сметката на 83-ия в света.

Положението на корта не се промени и във втората част. Имер бе по-стабилният от двамата и закономерно наказа неточностите в играта на по-високо ранкирания си съперник. Шведът с етиопски корени уверено поведе с 3:0, а до края нямаше проблеми да си подпечата крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Манарино изхвърли действащия шампион Гофен; Монфис бе разгромен от 83-тия в света Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp montpellier | адриан манарино | атп монпелие | гаел монфис | давид гофен | микаел имер | Обзори | тенис турнир в монпелие

Коментари





Следвайте ни в Facebook