Манарино: Клижан ли е съдия вече?

от в 15:29 на 09.11.2020
Диана Андреева

След края на двубоя между Николоз Басилашвили и Марк-Андреа Хюслер, на корта един срещу друг се изправиха Мартин Клижан и Адриан Манарино.
Изоставайки с пробив още от началото, французинът имаше много оплаквания относно организацията на турнира в София. При 0:2 0:30, той започна да си говори нещо френски, а превода се оказа, че е: "Няма деца, гонещи топките, няма Ястребово око, добре че, вече съм си тръгнал със самолета".

По-късно световният номер 35 успя да поведе с 0:40 при 2:4, но Клижан рязко вдигна нивото на игра, с което успя и да се завърне в гейма, а впоследствие и да го спечели. Освен че пропиля този си аванс, Манарино бе недоволен и от съдийското отсъждане на една от точките. След напрегнато разиграване, съдията прецени, че топката на французина е излезла извън очертанията на корта.

Това не се хареса на световния номер 35, който се оплака, че лайнсмените са отсъдили топката, след като словакът е извикал "аут". Ядосан, Манарино попита съдията на стола: "Той ли е съдия на линиите вече".

Впоследствие французинът продължи да недоволства, като след размяната на полетата, Адриан заяви на противника си, че не е длъжен да казва къде е топката, това не е негова работа. Манарино продължи с критиките, тъй като щом сета свърши, той отново разговаря със съдията на стола, оплаквайки се от всичко случващо се.

Кмижан също не пропусна да покаже характера си, тъй като в началото на решаващия трети сет, сервисът на словака бе отсъден за аут, а той смяташе, че е изцяло на линията. След като се опита да оспорва решението на съдията, но той не промени мнението си, Мартин предаде гейма си и по този начин допусна брейк. На почивката при 1:2, лайнсмените се смениха, а Клижан не пропусна да коментира, че това е много добро решение, тъй като до сега отсъжданията не са били коректни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Манарино: Клижан ли е съдия вече? Диана Андреева
Теми:  
адриан манарино | мартин клижан

Коментари





Следвайте ни в Facebook