Манарино отстрани Чорич в драматичен сблъсък; Ще срещне Томпсън на финала в Хертогенбош

от в 14:07 на 16.06.2019
В
Адриан Манарино завърши днес победата си над Борна Чорич на полуфиналите в Хертогенбош, след като мачът им бе прекъснат вчера поради дъжд по средата на тайбрека в третия сет. Французинът надделя с крайното 4:6 6:3 7:6(4).

В първия сет един пробив в полза на Чорич реши частта в негова полза, но във втория Манарино рязко вдигна оборотите, повеждайки набързо с 5:1. Левичарят не успя да изравни сетовете от първия си опит, но при втория си такъв той бе безпогрешен, а така решителен сет трябваше да определи финалиста в холандския град.



Адриан нанесе наглед решителен пробив в ,,Тилдъновия гейм", а скоро поведе и с 5:3, но младият хърватин за сетен път показа силното си желание за победа и съумя да възвърне паритета в резултата след няколко борбени отигравания.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, където Манарино пръв реализира минибрейк, повеждайки с 3:2 точки, когато срещата бе прекратена поради дъжд. При възобновяването ѝ днес Борна спечели едва още две разигравания до края на мача, а французинът закономерно се поздрави с победата в този драматичен сблъсък, бидейки по-стабилният тенисист на корта.



На финала Манарино ще се изправи срещу Джордън Томпсън, надиграл Ришар Гаске след 7:5 6:3. Томпсън започна ударно повеждайки с 3:0, но авансът му набързо бе преустановен. Все пак сервирайки за оставане в сета при 6:5, Гаске изигра нов колеблив сервис гейм, който предаде, а с това французинът се оказа и изоставащ в сетовете.



Томпсън продължаваше с безпогрешния си тенис, като австралиецът караше съперника си да изобретява сложни удари, за да се поздрави с успеха в отделните разигравания. В крайна сметка при 4:3 Гаске отново се пропука, инасирайки критичен брейк. Томпсън трябваше да премине през две поредни точки за рибрейк в последния гейм от мача, но мустакатият австралиец се справи със задачата си, а впоследствие и сложи точка на спора в своя полза.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Манарино отстрани Чорич в драматичен сблъсък; Ще срещне Томпсън на финала в Хертогенбош В

Коментари





Следвайте ни в Facebook