Манарино за връзката си със София и срещата срещу Григор в Мексико

от в 14:42 на 12.11.2020
Калоян Соколов

Адриан Манарино вече официално е първият полуфиналист на Sofia Open, след като съумя да надделее над Раду Албот в тежък трисетов сблъсък, а ето какви бяха първите думи на френския тенисист впоследствие:

За чувството след първото си класиране на полуфинал в София?

- Чувствам се добре. Беше дълга година, макар да нямаше толкова турнири, то ние продължавахме да тренираме. Със сигурност повечето от нас са изтощени, но за мен е важно, че имам шанс да поиграя още малко.

За връзката си със София:

Условията ми пасват и организацията е чудесна. Харесва ми да се завръщам тук, като дори не съм осъзнавал, че не съм пропускал нито едно издание на надпреварата. Хотелът и всичко около мен е прекрасно и е отличен знак за официалните лица, щом продължавам постоянно да идвам в града.

За добрите игри в последните седмици и как това влияе на самочувствието му:

- В началото на сезона усещах, че играя силно, но губех близки мачове от топ играчи като Димитров, Монфис и Кареньо Буста. Имах и лека травма, която все още не е напълно отшумяла, само че след подновяването на сезона вдигнах още малко своето ниво и започнах да печеля тези завързани двубои. Надявам се предсезонната подготовка да ми помогне да се подобря още повече.

За ключа към днешния успех:

- Стратирах силно, но пропуснах точка за пробив във втория сет и моментът се обърна след няколко спорни отсъждания на съдиите. Сблъсъкът наистина беше много оспорван, познаваме се добре и ми е трудно да посоча една определена причина за победата. Може би все пак имах малко повече късмет от него.

За Яник Синер:

- Той е невероятно талантлив и зрял за възрастта си. Само въпрос на време е да влезе в топ 10, разполага със страхотен екип около себе си и впечатляваща физика, така че всички парчета от пъзела изглеждат наредени и едва ли ще бъде толкова смело от моя страна, ако заявя, че ще бъде част от световната десетка.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Манарино за връзката си със София и срещата срещу Григор в Мексико Калоян Соколов
Теми:  
sofia open 2020 | адриан манарино | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook