Мануел Орантес: Кърк Дъглас искаше да е професионален тенисист

от в 17:05 на 11.02.2020
Димитър Беловски

Кърк Дъглас е искал да стане професионален тенисист. Това каза испанската тенис легенда Мануел Орантес.

Кинолегендата Кърк Дъглас почина на 103 години преди седмица, на 5 февруари. Дъглас произлиза от бедно семейство на руски имигранти от еврейски произход, но успява да се издигне до висините на Холивуд. Той е един от последните от Златната ера на киното. Кариерата му продължава 6 десетилетия, а той изиграва над 90 роли. През 1996 година е удостоен с най-престижната филмова награда „Оскар“ за цялостно творчество. Той е поставен под №17 за най-великите мъжки екранни легенди на класическото холивудско кино от Американския филмов институт.

Подтикнат от смъртта на великия актьор, Орантес сподели любопитна информация, а именно, че актьорът си е представял, че е професионален тенисист.

„Разбрах по радиото. Той беше велик актьор и всички негови филми са красиви, а неговите интерпретации – велики, много жизнени и достоверни. Един ден той ми празна, че неговата най-голяма илюзия е била, че е професионален тенисист, което би му харесало. Аз му отговорих, че аз бих искал да бъда актьор или певец. Винаги съм харесвал Ролинг Стоунс и Бийтълс и естествено Мик Джагър,“ сподели Орантес.

Диалогът между Дъглас и Орантес се е състоял в дома на актьора през 1976 в Индиън Уелс.

„Срещали сме се няколко пъти с Кърк преди турнира в Индиън Уелс и човекът, който приказваше много и ме разпитваше неща беше неговата съпруга, Ан Байдънс, която също е много голям тенис фен. Неговата смърт остави дълбок белег в мен… Познавах семейството му, децата му, а след това проследих и цялостната му кариера,“добави испанският тенисист.

Дъглас често е посещавал Ролан Гарос и US Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мануел Орантес: Кърк Дъглас искаше да е професионален тенисист Димитър Беловски
Теми:  
кърк дъглас | Мануел Орантес

Коментари





Следвайте ни в Facebook