Мануела Малеева също взе отношение по темата с Пен Шуай и действията на WTA

от в 16:37 на 03.12.2021
Диана Андреева

От Женската тенис асоциация официално обявиха, че прекратяват незабавно провеждането на всички турнири в Китай заради случая с Пен Шуай, около който все още има куп въпросителни. Президентът на WTA, Стив Саймън, заяви, че отношението на местните власти към бившата шампионка от Големия шлем не е подобаващо и в резултат на това, предприема радикалните действия с преустановяване на всички състезания в държавата.

В началото на миналия месец бившата световна номер едно при двойките обвини китайския вицепремиер в сексуално насилие, а впоследствие за известен период от време изчезна безследно. Това предизвика сериозен отзвук, като не само влиятелни хора от WTA, но също така и други имена в спорта изразиха своето мнение по случая и кометираха ситуацията. 

Сред спортистите, които поздравиха WTA за безспорно смелото си решение да прекратят взаимоотношенията си с Китайската тенис федерация е и бившата бронзова медалистка от Олимпийските игри и световна номер три в WTA ранглистата - Мануела Малеева. В своя Facebook акаунт тя цитира думите на президента на WTA -Стив Саймън, както и добави: "Браво на Женската тенис асоциация. WTA обяви незабавно спиране на всички турнири в Китай вследствие на притесненията, свързани с безопасността и свободата на Пен Шуай."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мануела Малеева също взе отношение по темата с Пен Шуай и действията на WTA Диана Андреева
Теми:  
wta | мануела малеева | пен шуай | стив саймън

Коментари





Следвайте ни в Facebook