Марбея: Алкарас надви Лопес в битката на поколенията; Рууд започна с убедителен успех

от в 21:04 на 08.04.2021
Калоян Соколов

АTP 250 надпреварата в Марбея днес предложи един излючително интересен сблъсък, който изправи един срещу друго двама тенисисти, които са родени в различни хилядолетия, а именно Карлос Алкарас и Фелисиано Лопес, които имат цели 22 години разлика помежду си. Разликата на корта обаче бе в полза на младежа, който срещна сериозна съпротива от ветерана, но все пак се наложи с крайното 4:6 6:2 6:4, за да се класира за четвъртфиналите на турнира.

Тийнейджърът започна на високи обороти и атакуваше при всяка една възможност със своя форхенд, докато Лопес се опитваше да поставя под натиск опонента си с излизаня към мрежата, само че минаващите удари на Алкарас работеха безотказно и той поведе с 3:1 гейма. Изведнъж сервисът на 39-годишния състезател заработи на отлично ниво, което му носеше купища лесни точки и му позволи да играе по-освободено на ретур, а това го улесни максимално и той осъщесви обрат, спечелвайки откриващата част.

Постепенно младокът вкара мача в удобно за себе си русло, като удължаваше хода на разгираванията и караше съперника си да се движи по цялата периферия на корта, което подтикна турнирният директор в Мадрид да търси нископроцентни изпълнения, за да избегне подобни размени, ала това нямаше никакъв успех и и Алкарас осъществи два пробива, с които изравни общия резултат.

Третата част стартира трудно за Лопес, тъй като бе изправен пред поредица брейкболи в дебютните си два сервис гейма и в крайна сметка ветеранът не можа да удържи на натиска, позволявайки на Карлос да вземе ранен аванс. Това далеч не беше края на драмата, защото световният номер 64 на бърза ръка възстанови паритета, само че оттам насетне тийнейджърът изцяло контролираше случващото се на корта и се поздрави със заслужена победа.

В следващия кръг за Алкарас предстои среща с Каспър Рууд, след като скандинавецът надигра клей специалиста Джанлука Магер с 6:3 6:2 за малко над час игра. Третият поставен срещна известни трудностни в дебютните минути, ала впоследствие се настрои отлично към настилката и доминираше напълно играта, като отбеляза впечатляващ брой уинъри и не даде на италианеца в нито един момент дори да си помисли за постигането на някаква сензация.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Марбея: Алкарас надви Лопес в битката на поколенията; Рууд започна с убедителен успех Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | каспър рууд | марбея | Обзори | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook