Мъри и Лопес завършиха мечтаната седмица с титла на двойки!

от в 21:32 на 23.06.2019
В
Анди Мъри и Фелисиано Лопес завършиха тази магическа тенис седмица с титла на двойки! Шотландско-испанското дуо повали поставените под номер едно, две и три по пътя си към трофея в Куинс! Днес те спечелиха именно срещу вторите поставени Раджив Рам и Джо Салсбъри след крайното 7:6(6) 5:7 10:5. По този начин Мъри и Лопес днес осъществиха изключително впечатляващи постижения - британецът се завърна след операцията си в бедрото с моментална титла, докато испанецът се поздрави с два трофея днес, след като по-рано той спечели и титлата на единично след успех над Жил Симон в истински трилър.

Подобаващо за двойковия тенис и особено този, игран върху тревните кортове, през началото на срещата сервиращите доминираха изцяло. Това бе до 3:3, когато Мъри бе пробит след няколко бляскави изпълнения от ретур на Салсбъри, който в тези моменти бе най-убедителният тенисист на корта. Скоро американско-английската двойка се доближи на гейм от успеха в частта, след като Рам затвърди за 5:3, преди Лопес да изиграе поредния си безметежен сервис гейм, форсирайки Салсбъри да подава за сета.

В този момент обаче ръката на англичанина трепна и той допусна няколко грешки, сред които и двойна, давайки две поредни възможности за рибрейк на съперниците си. Първата бе отразена, но при втората, която бе и сетбол за Рам и Салсбъри, Мъри вкара един от марковите си ретури, които направиха топката невъзможна за отиграване и така резултатът бе изравнен. Скоро се стигна до тайбрек, в който по-опитната двойка от двете набързо си изгради ценен аванс от 5:1. Както изглеждаше, че те ще надделеят без особени трудности в този дълъг гейм, изведнъж Мъри и Лопес се окопитиха и след няколко стойностни изпълнения от ретур и начален удар те съумяха да изравнят точките за 5:5. Рам и Салсбъри все пак достигнаха до нов сетбол, но той бе опропастен, а скоро именно шотландско-испанската двойка достигна до сетбол. Те, за разлика от опонентите си, запазиха хладнокръвие и след като предизвикаха грешка от ракетата на своите съперници, се доближиха на сет от мечтания триумф.

https://twitter.com/_irenka23_/status/1142848622670811137

Мъри и Лопес видимо имаха леко преимущество в началото на втората част, тъй като те умело съумяха да пренесат импулса в играта си от края на първия сет. Двамата достигнаха до три поредни брейкбола в ,,Тилдъновия гейм" след няколко впечатляващи отигравания, но тогава се появиха колебания в ръката на Мъри, който допусна няколко пропуска и в крайна сметка лиши отбора си от решителен пробив. В следващия гейм отново се достигна до решаваща точка, само че този път Мъри вкара мощен начален удар, като този път той опази тима си от брейка.

Оттогава двойките вървяха гейм за гейм до 6:5, когато шотландецът сервираше за вкарване на втория сет в тайбрек, но отново той заигра прекалено колебливо, предавайки сервис гейма си, което означаваше, че шампионски тайбрек ще реши шампиона в Куинс.



В него първият минибрейк дойде чак при 4:4, когато Лопес реализира зашеметяващ ретур уинър от форхенд по правата. Именно испанецът след това затвърди с ас и безкомпромисен печеливш удар от воле, за да доближи отбора си на три точки от крайния успех в срещата. При 7:4 пък бе ред на Мъри да реализира светкавичен ретур, който все пак не беше уинър, но заложи следващата топка на ракетата на Лопес, който отбеляза категоричен смач. Последва още един фамозен ретур уинър от форхенд по правата на испанския левичар, като по този начин шотландско-испанската двойка натрупа сериозния аванс от 9:4 точки. Първата шампионска точка бе зрелищно заличена от Рам след серия от агресивни форхенди, но при втората възможност Мъри и Лопес не сгрешиха, което означаваше, че впечатляващият им триумф бе факт!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри и Лопес завършиха мечтаната седмица с титла на двойки! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook