Мъри отново показа проблясъци, но Хуркач се оказа непреодлимо препятствие за него

от в 19:29 на 24.09.2021
Диана Андреева

Хуберт Хуркач сложи край на убедителното представяне на Анди Мъри в Метц. Полякът далеч не се намира в най-добрата си форма през последните няколко месеца, но днес силите му бяха достатъчни, за да може да отстрани бившият водач на световната ранглиста и по този начин да се поздрави с най-големия успех в своята кариера.

Успехът на Хуркач стана факт при резултат 7:6(4) 6:3, като победата на шампиона от Маями дойде близо два астрономически часа след началото на срещата. Така Хуберт намери място сред последните четирима на надпреварата, като той се класира и в 1/2-финалната фаза при каретата, където си партнира със своя сънародник Ян Сиелински.

Следващото препятствие по пътя към трофея за Хуркач е Петер Гойовчик, който е една от изненадите на тазгодишното издание на турнира в Метц. По пътя към полуфиналите тръгналия от квалификациите Гойовчик шокира представителя на топ 30 Карен Хачанов, а днес се справи и с друг по-високо ранкиран състезател - Маркос Жирон. 

Откриващата част започна отлично и за двамата състезатели, като те бяха безгрешни от линията за сервис и печелеха убедително своите подавания. Това доведе до решаващ дълъг гейм, в който обаче грешка при 3:1 се оказа ключова и изпрати тайбрека на сметката на Хуркач. Във втория сет Хуберт пое контрола на корта още от началото. Световният номер 13 проби своя опонент, след което затвърди водачеството си. До края на мача Мъри така и не съумя да се мобилизира и не намери верния ритъм и така се стигна до категоричния развой на двубоя. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри отново показа проблясъци, но Хуркач се оказа непреодлимо препятствие за него Диана Андреева
Теми:  
анди мъри | тенис турнир в метц | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook