Мъри се завърна по подоваващ начин

от в 12:51 на 21.06.2019
В
Завърналият се от контузия - Анди Мъри, заедно с победителя на сингъл през 2017-та в Куинс - Фелисиано Лопес, победиха поставените под номер едно в схемата на двойковия турнир - Роберт Фaрa и Хуaн-Себacтиaн Кaбaл. Мъри и Лопес стигнаха до успех след 7:6(5) 6:3 в изключително стойностен и равностоен мач.Британецът се възстановяваше близо 6 месеца от операцията, на която се подложи поради износване на тазобедрената му става, ала вчера симптоми за болка нямаше:

След срещата самият Мъри сподели: “Това беше наистина много вълнуващо. Първоначално започнах да се движа много бавно, но впоследствие всичко си дойде на мястото. Супер е, че отново играя тенис, много съм щастлив!”В самия мач двете двойки играеха равностойно като първата част премина без брейкове, а по този начин закономерно се стигна до тайбрек. В него още при първата точка шотландско-испанската двойка допусна пробив, но те успяха да изравнят за 3:3 след няколко превзъходно изиграни точки на Анди. Последваха точки, в които никой не успяваше да вземе подаването си, ала в крайна сметка Лопес и Мъри надделяха със 7:5, а със сигурност основният виновник за този развой на сета беше филето, което на три пъти спасяваше Анди и Фелисиано.

Началото на втората част започна отново равностойно, но този път Мъри и Лопес се оказаха значително по-хитри и спечелвайки няколко по-трудни разигравания, те успяха да пробият, а с това и впоследствие решиха изхода на мача в своя полза.


Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Мъри се завърна по подоваващ начин В

Коментари

Следвайте ни в Facebook