Мъри за срещата с Джокович: Той е №1, а аз играя с метална тазобедрена става

от в 10:32 на 05.05.2022
Калоян Соколов

Първоначално Анди Мъри изобщо не планираше да играе на клей през настоящия сезон, тъй като червената настилка е изключително физически изискваща към състезателите и британецът нямаше желание да рискува получаването на поредна сериозна контузия. Изненадващо обаче трикратният шампион от Шлема се включи с покана от организаторите на Мастърса в Мадрид, където показа как все още може да играе първокласен тенис на клей и спечели два поредни мача, за да си гарантира двубой със световния номер едно Новак Джокович.

Mъри и Джокович имат изключително дълга история помежду си, като играят заедно още от юношеските турнира и досега имат цели 36 двубоя при професионалистите, от които сърбинът е спечелил 25. Двете легенди в спорта обаче не са се срещали от над 5 години насам и определено ще бъде интересно да видим дали 78-ият в света би могъл да бъде равностоен на то поставения и да върне онази носталгия към времето, когато тези играчи си оспорваха най-големите трофеи, а ето и какви очаквания за мача има самия сър Анди:

"На теория не би трябвало да имам никакъв шанс. Той е номер едно в света, а аз се състезавам с метална тазобедрена става. Това е една чудесна възможност да видя какво е нивото ми в момента и да изляза още веднъж на корта срещу него. Имали сме толкова много страхотни битки през годините, които са се провели на най-големите сцени в нашия спорт и сме премерили сили във финалите на всяка една от "мейджър" надпреварите. Не съм имал възможността да се изправя срещу Новак от много дълго време и не знаех дали някога ще имам подобен шанс. Всичко това ще ми помогне да се насладя на мача, като ще дам всичко от себе си и накрая предстои да разберем къде точно се намира играта ми в момента" - завърши Мъри.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мъри за срещата с Джокович: Той е №1, а аз играя с метална тазобедрена става Калоян Соколов
Теми:  
atp | mutua madrid open | анди мъри | интервюта | мадрид | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook