Мария Сакари и Белинда Бенчич постигнаха убедителни победи и са на 1/8-финал на US Open

от в 21:08 на 04.09.2021
Георги Евстатиев

Мария Сакари постигна безапелационна победа над Петра Квитова, триумфирайки с 6:4 6:3. Гъркинята не показваше най-добрия си тенис последните месеци и след полуфинала на Уибълдън не направи нещо значимо. Въпреки това на US Open Сакари се върна към обичайната си форма и вече е на 1/8-финал, където ще се изправи срещу шестата поставена Бианка Андреску.

В началните геймове на първия сет двете тенисистки съумяваха да взимат подаванията си. В петия гейм Сакари първа успя да пробие съперничката си, като този пробив се оказа достатъчен за гъркинята, която показа стабилна игра и отлично придвижване по корта, и записа частта на сметката си.

Сакари пренесе вдъхновеното си представяне и във втория сет, като още в първия гейм поведе с пробив за 2:0. Квитова така и не успяваше да отговори на представянето на световната №18, правейки много непредизвикани грешки, с които максимално улесняваше гъркинята. Сакари демонстрира високо ниво на сервис в продължение на целия мач и не допусна нито един пробив. В същото време при 5:3 представителката на Гърция проби още веднъж сервис гейма на чехкинята и по този начин се поздрави с крайната победа.

В друга среща от програмата Белинда Бенчич се справи със съпротивата на Джесика Пегула и с резултат 6:2 6:4 продължава към следващия етап на турнира. Швейцарката за пореден път този сезон изнесе убедително представяне и не остави никакви съмнения в превъзходството си тази вечер. Бенчич се намира в отлична форма, като безспорно най-голямото ѝ постижение е спечеления златен медал от Олимпийските игри преди месец.

В първата част Белинда отрано показа, че е по-класната тенисистка и поведе с 4:1. Пегула върна един от пробивите, но не успя да направи нещо повече и предаде сета на опонентката ѝ. Във втората част швейцарката спечели откриващия сервис гейм на американката и макар Пегула значително да подобри представянето си, Бенчич не позволи да бъде застигната и заслужено се класира на 1/8-финалите


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мария Сакари и Белинда Бенчич постигнаха убедителни победи и са на 1/8-финал на US Open Георги Евстатиев
Теми:  
us open | белинда бенчич | мария сакари | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook