Марин Чилич е новият шампион в Щутгарт!

от в 15:16 на 13.06.2021
Диана Андреева

Марин Чилич сложи подобаващ край на първата седмица от сезона на трева! Тенисистът от Хърватия не остави шансове на Феликс-Оже Алиасим и се наложи в последователни сетове, за да достигне до първа ATP титла през сезона 2021 и общо 19-та в своята кариера. Успехът на световния номер 47 дойде след малко под два часа игра - 7:6(2) 6:3 и с това той ще се изкачи с цели 10 позиции от утре и ще се завърне сред първите 40 в класацията. 

За Алиасим това е ново разочарование, тъй като за осми пореден път канадецът остава на крачка от дебютна титла в своята кариера. Все пак той успя да защити представянето си от последното издание на надпреварата през 2019, когато във финалния мач отстъпи на Матео Беретини. Днес той даде всичко от себе си, ала дори това не беше достатъчно и в крайна сметка той се предаде. 

Мачът започна на много високи обороти, а шампионът от US Open 2014 Чилич навлезе в мача доста по-бавно. Той се нуждаеше от извеснно време, за да започне с лекота да печели подаванията си, но щом успя да намери правилния ритъм, Марин изцяло пое инициативата в срещата. Сетът достигна до решаващ дълъг гейм, където обаче Чилич беше безкомпромисен и откри резултатът в отделните части. 

Втория сет се разви доста по-категорично. Алиасим, сякаш разочарован от развоя на миналия сет, допускаше немамко грешки, а началният му удар също трудно намираше очертанията на полето. Феликс се опита отново да навлезе в ритъм, но вече беше прекалено късно и Чилич се поздрави с първа титла от 2018 година насам. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Марин Чилич е новият шампион в Щутгарт! Диана Андреева
Теми:  
марин чилич | тенис турнир в щутгарт | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook