Марин Чилич и Борна Чорич откриха участието си на Мастърса в Рим с победи

от в 16:58 на 14.09.2020
Петър Колев


Марин Чилич се класира за втория кръг на турнира от категория Мастърс 1000 в Рим след победа в три сета над казахстанеца Александър Бублик. Това бе първа среща между двамата тенисисти, като хърватинът се наложи благодарение на агресивната си игра от дъното на корта. С днешния си успех Чилич реализира първата си победа на ниво Мастърс 1000 за 2020 г. след като на W&S Open отстъпи пред Денис Шаповалов още в първи кръг. В следващия кръг на надпреварата световният №38 ще се изправи срещу поставения под №6 Давид Гофен.

Двубоят започна колебливо за хърватина, който трябваше да спасява четири възможности за пробив още във второто си подаване, но все пак успя да се измъкне. Постепенно той подобряваше нивото си както от сервис, така и от ретур - той дори достигна до сет пойнт в десетия гейм, но Бублик показа хладнокръвие и изравни за 5:5. Чилич спаси още пет брейк пойнта в следващото си подаване и в крайна сметка достигна до тайбрек. Там той поведе с 2:0 точки, но допусна няколко непредизвикани грешки, от които казахстанецът се възползва. Той реализира първия си сет пойнт, за да поведе в отделните части - 7:6(4).

Вторият сет започна отлично за Чилич, който се възползва от непредизвиканите гришки на своя противник и реализира ранен пробив - 1:0. Дали заради топлото време или защото просто не се чувстваше добре на корта, Бублик рязко снижи нивото си на игра - намали процента на вкаран първи сервис и започна да прави грешки както от форхенд, така и от бекхенд. Хърватинът атакаува сервиса на опонента си и в седмия гейм, реализирайки втори пробив. Той безпроблемно затвърди, за да изравни резултата в сетовете - 6:2.

Слабото представяне от сервис на Бублик продължи и в началото на решителната част. Въпреки че спаси точка за пробив в първия си сервис гейм, той загуби второто си подаване след множество дълбоко пласирани ретури от Чилич. Хърватинът показа изключително високо ниво от сервис в третия сет и не позволи на казахстанеца да бъде конкурентен в неговите сервис геймове. Така след два часа и 15 минути игра на корта Чилич затвори мача за крайното 6:7(4) 6:2 6:4.

Чилич

Своето място във втория кръг на надпреварата намери и световният №32 Борна Чорич, който елиминира поставения под №14 Кристиан Гарин в последователни сетове. Мачът започна отлично за хърватина, който реализира ранен пробив за 2:1. И двамата тенисисти не бяха много убедителни от сервис, като последва пореица от четири последователни брейка. Въпреки това Чорич съумя да спечели подаването си в десетия гейм, за да поведе в отделните части - 6:4.

Нивото на сервис у чилиеца обаче остана незадоволително и той допусна ранен пробив в началото на втория сет - 0:1. Световният №26 се възползва от тази слабост на своя съперник и продължи да атакува началния му удар, реализирайки втори пробив за 4:1. Гарин все пак отвърна да удара, осъществявайки моментален рибрейк и спасявайки три точки за пробив, за да достигне до 4:3. Въпреки това Чорич не допусна обрат в сета и така достигна до крайната победа след два часа игра на корта за крайното 6:4 6:4.

В следващия кръг хърватинът ще се изправи срещу победителя от мача между Тейлър Фриц и участващия с "дива карта" Стефано Травалия.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Марин Чилич и Борна Чорич откриха участието си на Мастърса в Рим с победи Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook