Марион Бартоли с необичайна идея за подпомагане на по-ниско класираните играчи

от в 10:34 на 28.05.2020
Диана Андреева


Стотици по-ниско класирани тенисисти се надпреварват да изкарват прехраната си по време на пандемията от коронавирус, тъй като те зависят единствено от печалбите от турнирите, за да свързват двата края. Поради това се водят много дебати за това как най-добре тези играчи да бъдат подпомогнати.

Бившата шампионка на Уимбълдън Марион Бартоли има необичайно решение да финансира тези професионалисти от по-ниско ниво.

По-рано световният №1 Новак Джокович, заедно със седемте ръководни органи на тениса ATP, WTA, ITF и бордовете на четири Големи шлема, планираха Фонд за помощ на играчите, който да подпомогне финансово състезателите от по-ниското ниво.

Бартоли

„Не разбирам всички тези състезания на двойки“ - Марион Бартоли


Бартоли обясни, че отклоняването на парите от турнирите на двойки към събитията от по-ниско ниво ще помогне на играчите с по-ниско класиране.

Тя заяви, че състезания по двойки трябва да се провеждат само на Олимпиадата и турнирите от Големия шлем.



„Не разбирам всички тези двойкови състезания през цялата година. Да, по време на Големите шлемове и Олимпиадата трябва да ги има, тъй като са част от историята на тениса, но до там."

Бартоли си припомни, че когато се е състезавала, не е могла да си позволи да плати на шестима души, за да пътуват с нея на пълен работен ден, което се случва при всички състезатели на двойки.

"Те имат екип от 6-ма души, които ежедневно са с тях, плащат им заплата за пълен работен ден."



Самата Марион е изиграла повече от 200 двойкови мача в кариерата си. Тя обясни, че играчът на двойки не полага същите усилия като сингъл тенисистите. Бартоли смята, че парите от каретата трябва да бъдат прехвърлени към по-ниското ниво.

„Защо не вземете част от тези пари и не ги дадете на тези, които играят на квалификоциите или участват само на Challengers надпревари? Просто не разбирам, защото при двойките не се полагат същите усилия като на сингъл, те дори не тренират толкова много…"



"Те просто излизат - седмица след седмица и получават тези пари. Не знам дали трябва да бъдат спрени изцяло двойковите турнири, но безспорно трябва част от средствата да се пренасочат към по-ниските нива“, заключи тя.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Марион Бартоли с необичайна идея за подпомагане на по-ниско класираните играчи Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook