Марко Груич: Хората бързо забравиха за милионите, които Новак дари на болниците

от в 13:14 на 26.06.2020
Марк Хаджижеков
След като футболистът Неманя Матич защити Новак Джокович от нападките на критици, друг представител от света на футбола също надигна глас в защита на световния номер едно в тениса.

Футболистът на Херта - Марко Груич, казва, че хората бързо и лесно забравят кой е и какъв е Новак Джокович. Медиите по света бяха особено сурови в обвиненията си против главния организатор на Adria Tour.

След успешен уикенд в Белград мини-турът беше прекъснат в неделя преди финалите в Задар, когато Григор Димитров съобщи, че е дал положителна проба за коронавирус.

Novak Djokovic: Serbian tennis star and wife test positive for ...

Груич казва, че е следял случващото се на този турнир всеки ден и се притеснява, че сега най-големите критици са тези, които са „вдигали световния номер едно до небесата“.

,,Той дари един милион евро на Сърбия и даде същата сума за болницата в Бергамо, като дари и големи средства за Испания. Ако бе направил само това, той вече щеше да бъде най-големият герой сред атлетите, когато става дума за усилия за смекчаване на последствията от вируса. Но той не спря дотук, а искаше да помогне на тенисисти, които не са в състояние да се състезават, да пътуват и които едва оцеляват", каза Груич пред „Телеграф“.

Borussia Mönchengladbach want Marko Grujić - Entire package to ...

Той добавя, че именно с тази цел е създадена Adria Tour; от желанието да помагаме и да популяризираме спорта и добрите ценности, човечността.

,,Това не трябва да се забравя и е лесно да не се обръща внимание на такива неща. Хората се държат така, сякаш това дори не се е случило, което е жалко", казва Груич.

Grujic set for Liverpool return after shining on loan in the ...

Джокович се извини директно на всички, твърдейки, че е смятал, че е подходящият момент за турнира, но се е оказало твърде рано.

,,Новак демонстрира доблестност и човечност и тук, защото публично се извини и призна, че е направил грешка. И е човешко да грешиш. Както е и човешко да прощаваш. Той имаше най-добрите намерения. Той направи всичко, което беше в съответствие с регламентите и правилата", подчерта Груич и каза, че тези, които прославят Новак, когато той печели, сега трябва да докажат, че заслужават да го правят.

Източник: Tekdeeps.com


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Марко Груич: Хората бързо забравиха за милионите, които Новак дари на болниците Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook