Марожан можеше да вземе нов елитен скалп, но Чорич направи обрат и сложи край на приказката му

от в 01:03 на 17.05.2023
Калоян Соколов

Борна Чорич сложи край на приказката за Фабиан Марожан на Мастърса в Рим. Хърватинът беше на ръба от това да изостане със сет и пробив, но устоя на натиска от страна на квалификанта и осъществи впечатляващ обрат - 3:6 6:4 6:3. Така Чорич се класира за втория си пореден Мастърс 1/4-финал, след като стори същото в Мадрид, където дори направи една крачка по-напред в турнирната схема. Марожан пък завинаги ще запомни дебюта си в надпревари от подобен ранг, имайки предвид 5-те победи, които записа в хода на седмицата и най-вече вчерашната такава срещу световния номер две Карлос Алкарас.

Унгарецът стартира далеч по-добре двубоя и показа, че е готов да вземе скалпа на още един Мастърс шампион, реализирайки пробив още в първото подаване на своя съперник, за да поведе с 3:0. Всъщност единствено първият сервис на фаворита го задържаше в резултата, защото Марожан вкарваше много дълбоки ретури и веднага търсеше направата на остри диагонали, което му носеше неизменен успех, тъй като неговият опонент беше спечелил едва 20 процента от точките на втория си сервис, а това позволи на квалификанта безпроблемно да затвори първия сет в своя полза.

Световният номер 135 продължи да държи игровата инициатива в началото на втората част и задаваше непосилно темпо за балканеца. Чорич обаче продължаваше да се бори с всички сили, отразявайки два брейкбола в петия гейм, а впоследствие самият той се сдоби с точка за пробив, която имаше цената на сетбол и я реализира със светкавичен форхенд уинър, за да вкара мача в решителен сет.

Там опитът на 15-ия поставен взе връх, като той изглеждаше значително по-уверен спрямо дебютанта на това равнище, който видимо вече беше поизтощен от множеството си предходни битки и не можа да се противопостави по най-добрия възможен начин. Миналогодишният носител на трофея в Синсинати пък усети момента и се откъсна напред с 5:2, след което затвори мача с нулев сервис гейм и си осигури среща със Стефанос Циципас във фазата на 1/4-финалите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Марожан можеше да вземе нов елитен скалп, но Чорич направи обрат и сложи край на приказката му Калоян Соколов
Теми:  
atp | борна чорич | рим | фабиа марожан

Коментари





Следвайте ни в Facebook