Марсилия: Рубльов с втори пореден страхотен обрат; Карацев отново разочарова

от в 22:35 на 18.02.2022
Диана Андреева

Аслан Карацев стартира уверено сезон 2022, спечелвайки титлата на турнира в Сидни, но оттам насетне играта на руснака претърпя сериозен спад и той изпитва затруднения отново да се завърне на победния път. Поредното разочарование за Карацев стана факт по-рано през днешния ден в Марсилия, когато той отстъпи в последователни сетове на Бенджамин Бонзи - 6:1 6:3, и с това остана на крачка от място в полуфиналите на надпреварата. 

Доминацията на Бонзи започна още от самото начало на мача, като играта на французина не впечатляваше с нищо, ала грешките от ракетата на Карацев нямаха край. В хода на сета Аслан не успя да спечели нито една точка на ретур и скоропостижно частта отиде на сметката на местния представител, който реализира пробив както във втория, така и в шестия гейм, преди да открие общия резултат в своя полза. 

Втората част се разви далеч по-равностойно. Макар да допусна пробив в третия гейм, Карацев все по-често поемаше контрол над разиграванията и впечатляваше зрителите си с мощни завършващи удари. Руснакът дори разполагаше с два брейкпойнта при 3:4, ала така и не успя да отмъкне противноковото подаване, а по-късно на своя ред се пропука за 3:6 и това окончателно сложи край на двубоя. 

В друга среща от деня Андрей Рубльов успя да се поздрави с нова трисетова победа на френска територия. Руснакът отново бе притиснат до ръба, но намери начин да се противопостави на световния номер 154 Лука Пуй и след 6:3 1:6 6:2 си осигури място сред полуфиналистите на надпреварата в Марсилия. През утрешния ден Рубльов предстои да премери сили с Бенджамин Бонзи, като същевременно ще излезе на корта и за своя мач при каретата, където също ще търси място в заключителния етап.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Марсилия: Рубльов с втори пореден страхотен обрат; Карацев отново разочарова Диана Андреева
Теми:  
atp | андрей рубльов | аслан карацев | бенжамен бонзи | люка пуй | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook