Марсилия: Цонга надви Симон в битката на бившите шампиони от турнира!

от в 01:24 на 16.02.2022
Мартин Петков

Жо-Вилфред Цонга, който се завърна в края на миналия месец от травма след близо половин година извън кортовете, получи ,,уайлдкард" за участие на турнира в Марсилия. Бившият финалист от Шлема срещаше своя сънародник Жил Симон, който също се намира в края на кариерата си. Двамата бивши представители на топ 10 изнесоха качествен мач, но сервисът на Цонга се оказа ключов фактор за успеха му с 6:2 6:4 за малко на час игра.

Бившият номер 5 усети ранните колебания в подаването на съперника си и веднага реализира пробив, за да вземе ранна преднина в резултата. Оттам насетне по-нискоранкираният играч покачваше постоянно нивото си в хода на сета, за да реализира нов брейк, донесъл му спечелването на първата част.

Носителят на 18 титли в Тура не понижи качеството в играта си, дори за момент, като пробив в началните минути на втория сет го доближи все повече до победата. Цонга продължаваше да изостря все повече ударите си в оставащите мигове до края, като заслужи бурните аплодисменти на своите сънародници, както и крайната победа в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Марсилия: Цонга надви Симон в битката на бившите шампиони от турнира! Мартин Петков
Теми:  
atp | жил симон | жо-вилфред цонга | марсилия

Коментари





Следвайте ни в Facebook