Мартич с обрат срещу Канепи; Вондрушова с категоричен успех

от в 17:12 на 02.06.2019
В
Кая Канепи и Петра Мартич изиграха вълнуващ мач, а хърватката показа стиблност от дъното на корта и въпреки сериозното количество брейкове, които допусна, в крайна сметка успя да реализира обрат, за да достигне до първия си четвъртфинал на турнир от шлема. Днес срещата продължи малко над 2 часа и 10 минути, а победата на Мартич дойде след 7:5 2:6 4:6.



Пътят на хърватката към победата беше доста по-трудна от колкото доста от мачовете ѝ досега на надпреварата, а Канепи рядко помагаше и често хващаше късите, които Петра пускаше близко до мрежата.

В крайна сметка след разменените два сета, треата част беше изпълнена от драма, след като в дълги разигравания двете показваха максималното от себе си, а Кая излизна с ранен аванс от 2:0, но впоследствие изостана с 3:2 и брейк, а това се дължеше на многото грешки, които започна да прави. Тя все пак съумя да реализира рибрейк, но допусна отново да загуби свое подаване при 5:4, а това се оказа и фатално за развоя на мача.



В спор за място на полуфиналите хърватката ще срещне победилата в пъти по-лесно на тази фаза от надпреварата - Маркета Вондроусова. Чехкинята днес беше почти перфектна на корта и пределно концентрирана след едва 59 минути на корта елиминира 12-тата поставена Анастасия Севестова с 6:2 6:0

Вондроусова днес записа 9 поредни гейма в своята сметка, а реализирайки два пъти повече печеливши, както и двойно по-малкото количество непредизвикани, тя беше пълната господарка на ситуацията на корта в Париж.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мартич с обрат срещу Канепи; Вондрушова с категоричен успех В

Коментари





Следвайте ни в Facebook