Мартон Фучович: Джокович няма никакво право да е в Австралия

от в 09:22 на 11.01.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович трябваше да преоделее едно от най-тежките си лични изпитания, след като беше задържан цели осем часа на летището в Мелбърн, а впоследтвие му бяха отнети всички лични вещи и местните власти решиха да анулират неговата виза. Все пак световният номер едно се пребори за правото си да остане в Австралия по съдебен път и има огромна вероятност да го видим в игра на предстоящия Аустрелиън Оупън.

Повечето тенисисти застанаха плътно зад сърбина в неговата борба с властите, но все пак има и играчи, които не заемат страната на Джокович по съответния въпрос. Един от тях е унгарецът Мартон Фучович, който не доумява защо 20-кратният шампион то Шлема е допуснат до границите на континента:

"Здравето на хората е от първостепенно значение и има правила, които трябва да спазваме. Бяхме уведомени от Tennis Australia, че всеки трябва да е ваксиниран още преди няколко месеца. Джокович не спази въпросните разпоредби, така че изобщо не би трябвало да има възможност за евентуално участие на Аустрелиън Оупън" - завърши Фучович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мартон Фучович: Джокович няма никакво право да е в Австралия Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | ваксини | интервюта | мартон фучович | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook