Машината Медведев мина и през Циципас и се класира за финала в Шанхай

от в 13:15 на 12.10.2019
Калоян Пламенов

Руснакът Данил Медведев е първият финалист на силния "Мастърс" турнир в Шанхай, след като победи в първия 1/2-финал за деня Стефанос Циципас след 7:6(5), 7:5.

По този начин той ще се бори за четвъртия си трофей за сезона, след като до момента има три титли през тази година - в София, Синсинати и Санкт Петербург. През своята кариера пък руският младок е спечелил общо шест трофея.

В спор за титлата той ще срещне победителя от втория 1/2-финал за деня, който съпоставя Матео Беретини и Александър Зверев.

Първият сет завърши без нито един пробив, но руснакът трябваше да се справя с трудна ситуация в деветия гейм, когато спаси три точки за пробив и изоставане с 0:40 при своето подаване. В тайбрека той взе своето и го спечели след 7:5 точки.

Вторият сет започна отлично за руския тенисист и той проби в третия гейм. Tочно когато сервираше за мача в десетия гейм обаче Цици върна пробива. Това обаче не притесни Медведев и той проби отново за 6:5, а след това не сгреши при подаването си. 

Като цяло годината върви повече от добра за Данил и той вече има девет финала за кампанията, като шест от тях са поредни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Машината Медведев мина и през Циципас и се класира за финала в Шанхай Калоян Пламенов
Теми:  
данил медведев | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в шанхай | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook