"Мастърс" 1000 надпревара през януари? Саудитска Араби изглежда ще го направи възможно

от в 07:38 на 21.10.2023
Калоян Соколов

Слуховете за провеждане на "Мастърс" надпревара в Саудитска Арабия се засилват. "Надявам се, че техните тенис желания ще бъдат задоволени с "Мастърс" турнира, който ще получат през месец януари 2025г." - това е изказването на Анджело Бинаги, което засили изключително много спекулациите, защото все пак идва от устата на президента на италианската федерация по тенис.

Струва си да отбележим, че може от ATP Тура все още да не са потвърдили или отрекли новината, но именно Бинаги първи съобще, че ATP Next Gen Finals ще се проведат в Саудитска Арабия и по никакъв начин не ни подведе с тази информация.

Сега стои въпроса как подобно мащабно събитие ще повлияе на тенис календара. Обикновено играчите участват на подготвители надпревари в Австралия и Нова Зеландия, за да натрупат игрови ритъм в двете седмици преди Аустрелиън Оупън. Ако действително се появи толкова голям турнир в Саудитска Арабия по същото време, то това ще обърне нещата с главата надолу и играчите ще трябва да изминат множество допълнителни километри, а това несъмнено ще се отрази неблагоприятно на тенисистите.

Друг важен въпрос е дали новото състезание ще замени някой от досегашните "Мастърси" или вече ще имаме едно събитие повече от тази категория (10), като тепърва предстои да получим отговор на всички тези въпроси.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Мастърс" 1000 надпревара през януари? Саудитска Араби изглежда ще го направи възможно Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | саудитска арабия

Коментари





Следвайте ни в Facebook